Traditioneel Taijiquan

Traditioneel Taijiquan

Taijiquan

Het is duidelijk dat onze westerse samenleving al enige decennia lang in een steeds hogere versnelling raakt. Alles moet voortdurend harder, sneller en beter. Een ongetrainde geest en lichaam kan dat op den duur niet meer bijhouden en zal dat ook hardhandig laten blijken.

In de Traditioneel Taijiquanlessen werken wij met het hele curriculum van de zuidelijke en noorderlijke Taijiquan stijlen. Taijiquan bestaat niet alleen uit het aanleren van vormen (bewegingsseries) maar veel meer. Zeker zo’n 18 aandachtsgebieden. Ook veel eenvoudige oefeningen waar je moeiteloos mee aan de slag kunt.

Je leert je lichaamsstructuur te verbeteren, beter te rooten, goed gebruik te maken van de lichaamsassen, goed je kracht verdelen over je lichaam, bewegen vanuit je Dantian (energie centrum onder de navel), soepelheidsoefeningen, staande houdingen, de 6 Taijikrachten en nog veel meer. Je hoeft niets te onthouden. Bij regelmatig herhalen komen de bewegingen vanzelf binnensluipen.

 

Taijiquan

Curriculum

Het curriculum van de Traditioneel Taijiquan lessen is verdeeld in de volgende onderdelen:(wijzigingen voorbehouden)

1. Taiji warming-up, stretching, rooting, etc.
2. Taiji Kung fundamentele oefeningen
3. Taijiquan elementaire oefeningen (Jiben Gong)
4. Taijiquan staande houdingen en bewegingen (37stuks)
5. Taijiquan vormen en aanvullende vormoefeningen
6. Taiji pushing hands oefeningen met 2 personen
7. Taijiquan zelfverdedigingstechnieken met 2 of
meerdere personen
8. Oefeningen ter ontwikkeling van Taiji krachten
(Taijijin), vibratiekracht, explosieve kracht (voor meer
vitaliteit) en spontane bewegingskracht.
9. Taijiquan oefeningen voor ontwikkelenen van mentale
kracht.

Taijiquan Stijlen die je via ons kunt leren

Het zuiderlijke Nanpai Taijiquan (ook bekent als Simingpai) van Dr. Shen Hongxun die hij had geleerd van een van de weinige overlevenden van dat systeem sinds de oorlogen meester Xia Zixin. Nanpai Taiji heeft als hoofddoel het ontwikkelen van de Taijijin (vibratiekracht, spontane bewegingskracht en mentale kracht) ter bevordering van gezondheid, lang leven, healing, zelfverdediging, artistieke expressie, danskwaliteiten, andere gevechtskunsten en integratie van lichaam en Voor meer over Taiji37, bekijk de site: www.taiji37.com

 

Taijiquan

 

Yang Stijl Taijiquan (8, 16, 24, 43 enz.)

Taijiquan van de familie Yang is de meest beoefende Taiji stijl, van de Noordelijke Taiji families, in de wereld. Het kenmerkt zich voornamelijk door de langzame, vloeiende, gelijkmatige en zachte bewegingen.
Bekijk de site van de familie Yang voor meer informatie: www.yangfamilytaichi.com

Yang Taijiquan Tian Shan stijl (108 en 37 vorm)

Deze stijl is identiek aan de Yang Stijl Taijiquan, maar komt uit het Tian Shan gebergte ten Noorwesten van China. Het kent een lange en een verkorte vorm.

Chen stijl Taiji (56, 83, Pao chui)

Taijiquan van de familie Chen uit Chenjiagou, Henan, China, is de oudste stijl van de Beipai Taijiquan. Het kenmerkt zich voornamelijk door de lage standen, het middel als motor voor alle bewegingen, tempowisselingen, stampen, springen en de explosieve krachtsexpressie (Fa Jin). Het beoefenen van de Chen stijl Taiji geeft een enorme verbetering van uw soepelheid, lichamelijke kracht en vitaliteit. Voor meer informatie bekijk Chen family -Wikipedia

Andere stijlen die je bij ons kunt leren:

Wu Stijl Taiji (vergelijkbaar met Yang stijl, maar van de familie Wu)

Zhaobao Stijl Taiji (vergelijkbaar met de Chen stijl, maar uit een andere dorp)

 

Aanvullende lessen:

Taiji Pushing Hands en duo vormen (oefeningen ter bevordering van de sensitiviteit)

Taijiquan Zelfverdediging (simpele technieken die weinig kracht kosten waarmee je toch effectief weerbaarheid kunt verbeteren)

Bekijk onze agenda voor meer informatie over de lesavonden. Naarmate de vraag toeneemt, zullen er meerdere lessen worden georganiseerd elders in het land.

Bel voor meer informatie; been contact op met Luigi Kwas via luigikwas@gmail.com of op 06-43055822.

Zie ook Contact.