TaijiWuxiGong

Taijiwuxigong

Tai Chi
Taijiwuxiqong (Taiji-vijf-ademhalings-oefeningen) is een snelwerkende methode voor gezondheidsbevordering, ontstressing en ontspanning bestaande uit eenvoudige staande, zittende, liggende en bewegende oefeningen. Het is een synergie van lichaams-, energie-, emotioneel-, mentaal- en spiritueel werk met uitstekende resultaten welke over 8 stadia van ontwikkeling worden verdeeld.

Dr Shen2

Het doel van Taijiwuxigong is om de werking van het zelfregulatiesysteem van het lichaam en de natuurlijke vibratiekracht van het Dantian (energiecentrum v.h. lichaam) te stimuleren (bekend als de spontane beweging).

Hierdoor worden verschillende pathogene (ziekmakende) elementen, stress, belemmerende emoties en blokkades in het lichaam, afgevoerd. Daarnaast worden de gewrichten versoepeld, de lichaamshouding gecorrigeerd en de conditie van de ruggengraat verbetert. Het systeem kent ook bewegingsoefeningen (Daoyins) waarbij de ademhaling, concentratie en beweging een belangrijke rol spelen om de energie in het lichaam te sturen.

 

Tai Chi

 

Tot slot zijn er ook stille oefeningen om de geest rustig en alert te maken. Langzamerhand kan de vitale energie in het lichaam beter gaan stromen en de latente functies ontwaken.

Taijiwuxigong
5 belangrijke functies

Taijiwuxigong

In grote lijnen heeft Taijiwuxigong 5 belangrijke functies:

1) Het verbeteren van de gezondheid door de natuurlijke lichaamshouding te herstellen en pathogene factoren af te voeren.
2) Het veranderen van emoties en creƫren van geluk door het midden kanaal te openen en emotionele energie af te voeren.
3) Ontwikkelen van artistieke expressie door het soepel maken van de gewrichten en activering van het Dantian. Daardoor kunnen dansers, acteurs, muzikanten, zangers(essen) het niveau van hun kunst verhogen.
4) Verbeteren van sportieve techniek en prestatie door soepele gewrichten, sterke geest en interne kracht voor sporters en krijgskunstbeoefenaars.
5) Het ontwikkelen van het vermogen om anderen te behandelen m.b.v. de Dantiankracht en door het openen van de kanalen.

Bekijk ook de website: www.taijiwuxigong.com en De Agenda voor onze wekelijkse lessen.