Ninja Bujutsu

Ninpo Bujutsu

Ninpo bestaat uit de karakters van “Nin” (volharden, geduld, verdraagzaamheid, ook wel vertaald als het hart dat zo scherp is als een zwaard) en “Po of Hō” ( eeuwige flow van de watercyclus, wat slaat op het eeuwig voortvloeiende universeel bestaan).

Bujutsu staat voor Militaire (Bu) kunsten (Jutsu).

Een verzamelnaam voor alle traditionele Japanse krijgskunsten ontstaan voor de tweede helft van de 18e eeuw. Jutsu is eigenlijk de voorganger van Do, zoals bij bv. Ken-Do.

De Ninpo Bujutsu is een systeem voor ontwikkeling van lichaam, verstand en geest.

Ninpo Bujutsu is een weg van Krijgerschap. Dit houdt in dat je zowel de lichamelijke als de geestelijke kant van jezelf probeert te ontwikkelen.

De technieken zijn gemaakt om je in staat te stellen je te verdedigen in reële (gevechts-)omstandigheden.

Ninpo Bujutsu lessen

De lessen bestaan uit vier hoofdbestanddelen:

1. Ninpo Taijutsu: ongewapende verdediging bestaande uit klemmen, grepen, worpen, stoten, trappen, rollen, valbreken, sprongen en andere vaardigheidstechnieken met het lichaam. Daarnaast is er de sparring training tegen één of meerdere aanvallers.

2. Ninpo Kobujutsu: wapenkunsten met o.a. korte en lange stok, (houten) mestechnieken en zwaardtechnieken.

3. Ninpo Seishinteki Kyoyo: technieken voor spirituele verfijning en groei zoals meditatie, filosofie, ethiek en etiketten.

4. Ninpo Goshinjutsu: is een systeem van praktische zelfverdediging afgeleid van Ninpo Taijutsu.

Ninpo is zeer geschikt voor jong en oud. Wij volgen het Genbukan systeem. Op verzoek worden er ook graduatie examens afgelegd, maar is verder niet verplicht. Wij zien je persoonlijke ontwikkeling als belangrijkste doel. De gevechtstechnieken zijn maar een klein deel van je totale ontwikkeling.

Momenteel zijn er geen wekelijkse lessen. Bij genoeg animo worden de lessen georganiseerd en uitgebreid op andere locaties. Er worden ook workshops gegeven en er is een mogelijkheid om gebruik te maken van personal training.

Er kunnen ook lessen voor kinderen worden georganiseerd als we meer dan 12 aanmeldingen hebben ontvangen.

Bel voor meer informatie: 06-43055822 of mail naar: luigikwas@gmail.com