Spiritualiteit

Spiritualiteit

Meditatie & Zelfcultivatie

 

Spiritualiteit

 

Dit is een speciale les voor zelfbevrijding, bestaande uit oefeningen als voorbereiding op:

Concentratie-Meditatie-Contemplatie.
Het bevordert geestelijke ontwikkeling op weg naar persoonlijke verlichting. Voor een ieder kan het anders uitzien.

Tegenwoordig zijn er veel meditatie en mindfulness cursussen overal. Het punt is alleen dat veel mensen moeite hebben om de onrust in hun hoofd te temmen ten behoeve van meditatie. Het lichaam klaagt aan alle kanten, er is veel onrust en ongeduld in het lijf waardoor het maar niet lukt om rustig te mediteren. De truc is om de geest en het lichaam eerst rustig te maken middels de voorbereidende oefeningen die we in deze les doen.

Het meditatieproces zelf is een bijzonder effectieve manier om niet alleen meer zelfbegrip te krijgen of de diepere dimensies van ons zelf en ons bestaan te onderzoeken, maar ook om met de problemen van alle dag om te gaan. Oude en nieuwe problemen zullen je minder raken, je wordt een evenwichtiger persoon die het beste uit zichzelf naar boven kan halen. We zijn al perfect en de oplossing zit in ons zelf.

Meditatie betekent in de westelijke traditie ook peinzen over iets, zoals Descartes zijn werken ook meditaties noemde. Het betekent, dieper doordenken over iets, over fundamentele vragen of problemen.

De lessen bestaan uit voorbereidende oefeningen voor een diepgaande meditatie, afkomstig uit Boeddhisme, Taoïsme, Yoga en Qigong. Voor de meditaties gaan wij uit van het Tiantai Zen Boeddhistisch systeem (oorsprong van Zen Boeddhisme).

 

Spiritualiteit

 

Wij hebben momenteel lessen op donderdagavond in Zutphen. Wij geven ook workshops door het hele land. Het aantal lessen en workshops worden steeds uitgebreider.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen, geef uzelf alvast op per e-mail luigikwas@gmail.com of telefoon
06-43055822.

U kunt ook een kijkje nemen op onze “activiteitenagenda“. Kom gerust langs voor een gratis proefles.