TaijiQuan

Taijiquan

Taijiquan

Taijiquan ( Taichi Chuan) betekent het “uiterst ultieme” en is een eeuwenoude Chinese zelfverdedigingskunst die gedurende de laatste tachtig jaar langzamerhand ontwikkeld is tot een compleet op gezondheid gerichte bewegingskunst. Miljoenen mensen in China en de rest van de wereld beoefenen nu Taijiquan voornamelijk om hun gezondheid en lang leven te bevorderen.

De basis wordt gevormd door de Yin en Yang filosofie, welke de twee balancerende krachten zijn in de natuur. Het leren van Taijiquan omvat de integratie van lichaam, energie, intentie, kracht en geest om jezelf in balans te brengen, het lichaam te genezen, te verjongen en je interne krachten te ontwikkelen.

Andere voordelen zijn; een betere bloedcirculatie, een betere houding en een sterkere geest. De gevolgen daarvan zijn op alle bestaansniveaus merkbaar.

De vijf meest bekende Taijiquan familie-stijlen zijn:

1. De Chen Stijl,

2. De Yang Stijl,

3. De Wu Stijl,

4. De Wu Yuxiang Stijl,

5. De Sun Stijl.

Allemaal namen van families die deze stijlen hebben bedacht. Van deze stijlen wordt de Yang stijl het meest beoefend zowel in het oosten als het westen.

Lessen TaijiQuan

Wij hebben lessen op maandag- , dinsdag- en donderdagavond in resp. Amsterdam, Beverwijk en Zutphen. Wij geven ook workshops door het hele land. Het aantal lessen en workshops worden steeds uitgebreider

Bent u geïnteresseerd om mee te doen, geef uzelf alvast op per e-mail luigikwas@gmail.com of telefoon 06-43055822.

Klik op rubriek “Traditioneel Taijiquan” voor uitgebreidere informatie.

Kijk op de “activiteitenagenda” voor de lestijden.

Kom gerust langs voor een gratis proefles.